Pomme Boule

Pomme Boule bildades 1999 på Äppelvägen, därav namnet. De flesta var tidigare med i GoF IF:s motionssektion, men av olika anledningar ville vi hellre driva verksamheten i egen regi. Klubben har nu 13 medlemmar och fler är välkomna!

Verksamheten domineras nu av spel i Korpen Lunds boulesektion, där vi har 5 lag i seriespel (dubbel) utomhus (stadsparken i Lund) och i vintras hade vi 3 lag, som deltog i inomhusserien, också dubbelspel.

Vi arrangerar också klubbmästerskap i singel resp. dubbel. Bilderna är tagna i samband med dubbelmästerskapen den 31 aug. Singelmästerskapet gick av stapeln den 24 maj och avlöpte med en klar seger för Irene Birgersson. Jan Nilbecker placerade sig som 2: a tätt följd av Lars Åke Svensson på 3: e och Kristina Jönsson på 4: e plats. 12 deltagare.
Dubbelmästerskapet vanns mycket knappt av Kristina Jönsson/Mats Wulff före Irene Birgersson/Lars Åke Svensson. Ewa Wulff/Mikael Kragh på 3: e plats. 6 deltagande lag.

Vi har träning på Flyinge Bb, som ligger vid Flyingeskolan, varje söndag kl 10.00. Intresserade kan vända sig till ordf. Lars Åke Svensson, tfn 522 35 eller kassör Kristina Jönsson, tfn 524 60.

Numera har klubben fått en särskild boulebana invid Flyingeskolan. Tidigare höll man till på Idrottsplatsens grusbana.

Det är noga med millimetrarna, för att kunna fördela poängen.Dags för mätning igen! Mats mäter och kollas av Kristina, Ewa och Mikael.

De som är intresserade av att prova på eller börja spela med klubben kan vända sig till ordförande Lars-Åke Svensson. i Pomme Boule, som visar upp 1:a-priserna i klubbmästerskapen i dubbel. OBS! Det är solen som bländar, inte bara priserna

Artikeln inlagd 2003-09-11

 Gunnar Petersson