Friluftsfrämjandet i Flyinge

Friluftsfrämjandet i Flyinge startade kring 1976 och var aktiv till slutet av 90-talet. Många är de barn och vuxna som nästan varje helg begav sig ut i naturen för att lyssna, se, lära och njuta med alla sinnen. Många vuxna i Flyinge har under längre eller kortare perioder varit engagerade som ledare. En naturlig bas för aktiviteterna var alltid Flyinge ängar särskilt för de mindre barnen. Knyttarna (3-4 år) med medföljande föräldrer gillade ängarna särskilt mycket. Friluftsfrämjandet i Flyinge tillhör Eslövs lokalavdelning som fortfarande är aktivt.

 

Så ibland kom Mulle på besök.

 

 

 

När man blivit strövare kunde man göra lite mer anvancerade saker. Varje träff innebar alltid 100 procent vistelse i naturen. Friluftsfrämjandet i Flyinge hade inga lokaler utan naturen är klubbstugan.

 

 

De lite vilda tallskogarna på ängarna bildade perfekta rum och skydd mot vind och insyn. Här har Mulle kommit på besök en solig förmiddag runt 1989.

 

När barnen blivit Strövare och Lufsare utforskades helt andra platser. Kameran kom fram när alla samlades och pustade ut. Bilden är från Krankesjön.

 

Ett annat populärt område för Friluftsfrämjandet i Flyinge var Revingehed. Stora ytor och både svamp och bär att plocka. Här är det mat på gång.

 Gunnar Petersson