Plantshopen i Flyinge


Plantshopen ligger på Plantskolevägen. Om man kommer från Lund så passerar man rakt fram längs 104:an genom fyrvägskorset mitt i Flyinge. Ca 300 meter längre fram ser man en samling flaggor på vänster sida. Sväng till vänster Plantskolevägen och här ligger en av Skånes mest populära plantskolor för utomhusväxter, dammar och allt som behövs för att göra en trevlig trädgård.

Så här ser skylten ut där du svänger av från Holmbyvägen.

 

Man har ett mycket rikligt urval av växter och egna arealer för att driva fram träd och buskar samt olika växter. Man har bland annat en stor avdelning med azaleaor och rododendron.

Under tak finns en stor mängd sommarblommor och exotiska växter som passar i vinterträdgården.

En avdelning för dammar med tillbehör. Man har också mycket kunnig personal som kan svara på frågor.

Krukor och prydnadssaker för trädgården är mycket lockande arrangerat. Det är lätt att bli köpsugen.

Man har en stor avdelning med allehanda perenner. Dessa är pedagogiskt arrangerade med tanke på behov av sol och fuktighet.

Eftersom alla perenner är krukodlade kan de köpas och planteras stora delar av året. Just när de blommar är de också som vackrast. Flyinge Plantshops stora utbud och trevliga personal med stort kunnande lockar många trädgårdsentusiaster från när och fjärren.

Erling Seger är ägare till Flyinge Plantshop. Det växande intresset för trädgård har gjort det möjligt att utveckla verksamheten under de senaste åren. Plantskolan har funnits i Flyinge sedan lång tid tillbaka.

 Gunnar Petersson