Dessa tjänster ingår i begreppet "hushållsnära tjänster".

Trädgårdsskötsel inkl bortforsling. Gräsklippning, Häckklippning, Rensning av rabatter, plantering och ansning av växter, flisning av mindre grenar, tillsyn av hus och trädgård, snöskottning.

Städning, storstädning, storhandling, handling i specialaffärer, apoteksärenden, personlig assistans, omvårdnad i hemmet, montering av möbler, tillsyn av hus och ev. vattning av blommor, fönsterputsning, flyttstädning. Tvättning och strykning samt annan hemservice

Barnpassning, läxhjälp övernattning, hjälp vid fritidsaktivitet.

Bilvård, tvättning av bil, vaxning, byte av däck, lämna och hämta bilen på verkstad/besiktning. Starthjälp

Små reparationer, El-jobb, enkla VVS-jobb, montering av möbler.

Tapetsering och målningsjobb i hemmet av enkel karaktär. 

 

 

.

 

 

 

2008-06-03

Vi kan nu erbjuda städtjänster

Om ni behöver hjälp med städtjänster så går det bra att höra av sig. Det är främst lättare hushållsstädning i första hand. 

 

2008-04-21

Mossrivning av gräsmattan

Sådana tjänster går också bra 

 

2007-10-07

Städtjänster efterfrågas

Fler efterfrågar just städtjänster.

 

2007-10-07

Trädgårdstjänsten

Alltfler kunder har upptäckt fördelarna med att anlita vårt eget bygdebolag för hushållsnära tjänster. Genom avdraget blir det så klart mycket lättare för flera att bära kostnaden.

 

2007-07-05

Hyra av kvistkvarn

Visst är det bättre att mala ner kvistar och ris och lägga flisen på rabatten. Nu kan du hyra en kraftig eldriven kvistkvarn från oss för 400 kronor per dag och 200 kronor per halvdag och då kör vi också ut kvistkvarnen till dej under förutsättning att du bor inom bygden.. Elsladd får du normalt hålla med själv. Handskar, ögonskydd och hörselskydd ingår. Om du vill att vi gör jobbet tar vi 280 kronor per timme samt ett tillägg för maskinen på 50 kr/timme, Men då blir det också en hushållsnära tjänst som blir avdragsgill under förutsättning att vi gör jobbet hemma i din trädgård.. Så det blir billigt. Alla priser inklusive moms då det gäller privata hushåll.

 

2007-07-05

Tjänster privatpersoner

Vi skall försöka utföra hushållsnära tjänster och kommer under 2007 att tillhandahålla dessa på försök. Pris per timme är 280 kronor inkl moms och faktura som medför att man kan yrka på få 50% av fakturabeloppet som bidrag från staten via en direkt skattereduktion. 

Som privatperson blir kostnaden således endast 140 kronor per timme. I förekommande fall tillhandahåller vi också egna verktyg och redskap, för att kunna utföra arbetet på ett tillfredställande sätt. För maskiner tillkommer en mindre hyra och bensin. 

 

2007-07-05

Tjänster företag

Företag kan låta anställda erhålla en hemservice motsvarande de hushållsnära tjänster som beskrivs här till vänster. Företaget tecknar avtal med oss rörnade omfattningen och vilka anställda som skall få denna tjänst. I första hand utför vi tjänster till anställda som bor i bygden.

Den anställde förmånsbeskattas för värdet av de erhållna timmarna.

Pris per timme är 220 kronor exkl moms.

 

2007-07-05

Hushållsnära tjänster

Från den 1 juli 2007 så kan man få skattereduktion med 50% av kostnaden för hushållsnära tjänster. Det som krävs är att man har betalat för tjänsten fullt ut mot faktura, samt att dessa tjänster har utförts i anslutning till där man bor. Bygdebolaget kommer att försöka erbjuda sådana tjänster främst till de som bor inom bygden. Vi fakturerar och betalar alla skatter och avgifter. 

Stöd bygden genom att anlita vårt eget bygdebolag. Vi kommer i första hand  söka anställa personer som bor i bygden för att utföra våra tjänster. 

Det blir kortare restid vilket gynnar både dej och miljön. 

 

 

 

 

Hushållsnära Tjänster

Flyinge Bygdegemenskapsaktiebolag (svb) drivs under inflytande av Flyinge Utveckling för att stärka bygden.

Adress: Holmbyvägen 1, 240 32 Flyinge

Organisationsnummer: 556714-5320

Bankgiro 200-9975

Ring 046 522 20

Genom att anlita bygdebolaget så stärker du också den bygd där du bor eller verkar.

 

epost utveckla@flyinge.nu

Styrelse

Leif Larsson

Gunnar Petersson

Ted Velander