Utflykt till Rügen

 

FBK hade en utflykt till Rügen för styrelsen den 12-14 juni 2004. Syftet vara att under trivsamma former motionera och svetsa samman styrelsen och diskutera föreningsfrågor. Här är bilder från resan. Vi cyklade ca 10 mil på fina cykelvägar. Vi badade i varma bassänger, vi åt gott, blev solbrända och styrkta både i benen och knoppen.

Nästan hela gruppen, utom fotografen samlad i FBK:s dräkt. Platsen ligger på Rügen och just här växte det massor av vallmo och blåklint.

Första dagen cyklade vi ca 5 mil och besökte bland annat Köningstuhl, där det bjuds på fantastisk utsikt.

Andra dagen besökte vi städer som Witt och Juliusruh. Här vallmo som lyste upp cyklingen.

Här kom vi till staden Witt, som ligger precis vid havet. Alla hus hade halmtak.

 

Sista dagen besökte vi Prora, som var nasisternas semesterparadis. Står idag som ett monument över en svunnen tid.

Här i Prora finns också ett museum för bilar och gigantiska gamla lokomotiv. Här står en liten man vid ett gigantiskt gammalt ryskt lok.

Här i Binz finns den nya världen där allt är möjligt. Det vackra kurhotellet i Binz ligger vid strandpromenaden. Här ligger också gator som heter Schwedenstrasse.

 

Så imponerande är stranden vid Binz i mitten av juni. Längst bort i fjärran ligger Sassnitz. På stranden ser vi strandkorgar, som för dagen står oanvända.

Sista motionsturen. Nu återstod bara hemresan och fotbollsmatchen Sverige-Bulgarien, som Sverige vann med 5-0. Ska man vara realistisk så var nog alla bara så nöjda med upplevelsen. Vädret var perfekt. Gemenskapen likaså och upplevelsen gav mersmak. Nya idéer kläcktes för vidare utveckling i samma anda.

Text och bild Gunnar Petersson den 2004-06-15

 

 Gunnar Petersson