bredbandsleverantörer

Flyinge vad betyder namnet

2015-10-02

Fiber kommer till Flyingebygden. 

Höghastighetsfiber planeras komma till Flyingebygden under 2016. Se mera här.

 

2012-11-22

Bredbandskollen

Enklast att mäta vilken hastighet du får är via www.bredbandskollen.se

2012-11-22

Teleservice finns kvar med Radio-Lan

Masten står vid Granaths bildemontering, strax ovanför Platanvägen i Flyinge och en anslutning där kräver fri sikt dit. Vad vi vet är det väldigt få som använder denna möjlighet. Ger ungefär 1 Mbit/s taemot och en 0,5 Mbit/s skicka. Mer info www.teleservice.net

 

2012-11-22

ADSL med 24 Mbit

De flesta inom bygden kan få 24 Mbit ADSL. Det verkar dock som om det fungerar sämre i exempelvis Holmby, då telefonledningen inte går raka vägen dit. 24 Mbit innebär kanske 20 Mbit/s taemot och 2 Mbit/s skicka 

 

2005-03-10

ADSL också för ODARSLÖV

Man kan nu få ADSL också om man har telefonnummer som börjar med 98, dvs tillhör telefonstationen i Odarslöv. Detta gäller en del av dem som bor i Getinge.

Gunnar Petersson

2005-02-24

emailadress flyinge.nu

Alla som bor i Flyingebygden kan få en emailadress som

förnamn.efternamn@flyinge.nu

till en kostnad av 10 kr/månad för fem adresser. Det är bara att kontakta www.teleservice.net så ordnar de detta oavsett om man är kund hos dem eller ej. Eftersom vi inte är så många som bor här är risken för namnkollision liten. Även företag kan få typ företagsnamn@flyinge.nu och man kan också ha sin webbinformation under flyinge.nu vilket gör det lättare att komma ihåg.

Gunnar Petersson

2004-10-27

IP-Telefoni

Om man har bredband finns möjlighet att även telefonera via bredbandet via sin vanliga telefon. Man får behålla sitt vanliga telefonnummer och kan prata med alla andra som vanligt. Den som provat detta upplever dock att det ibland kan bli lite hackigt, särskilt om man samtidigt kör hårt med datorns Internetuppkoppling.

Har man någon långt borta i världen som man vill tala med ofta och denne har bredbandsuppkopplad dator kan man ordna så att man via programvara i datorn kan prata med varandra helt utan kostnad. Man ordnar så att säga uppkopplingen själv.

Om man har Teleservices Radio-LAN så är det möjligt att helt klippa förbindelsen till Telia-Sonera. Man sparar då främst Telias fasta nätavgift på 125 kronor per månad. Om man har larm som bygger på uppringda linjer så går inte detta.

Har man ADSL via Telia kan man inte spara in nätavgiften. Detta gör att Teleservice i vissa fall kan bli ett mera attraktivt alternativ.

Gunnar Petersson

2004-10-27

Flyinge.nu som epost adress

Teleservice Bredband har nu förvärvat rätten till domainadressen flyinge.nu, vilket innebär att man kan erbjuda sina kunder möjlighet att välja denna som epostadress. Man kan då ha förnamn.efternamn@flyinge.nu vilket gör det betydligt lättare att komma ihåg.

Gunnar Petersson

2004-05-25

Nu surfar de första via Teleservice

Nu har vi även Teleservice Radio-LAN mast för bredbandstrafik igång. De första är nu ute och surfar i etern. Ni som är intresserade av denna möjlighet kan allstå kontakta Teleservice och sätta igång. Bredbandsservicen i bygden blir nu ännu bättre och det är bara att se om det går att få kontakt. Teleservice kollar alltid upp förbindelsen innan man tecknar avtal. Priserna verkar vara 1990:- engångsavgift och 290 kronor/månad för 0.5 Mbits trafik i båda riktningarna. Bindningstiden är 24 månader.

Gunnar Petersson

 

2004-04-26

Bredbandsmasten nu uppe

Teleservice har nu sin bredbandsmast uppsatt vid Granaths Bilskrot och driften beräknas vara igång den 10 maj. Alla som vill ansluta sig kan gå in på Teleservice hemsida och anmäla sig. Efter anmälan har mottagits så kommer Teleservice ut och mäter så att det är möjligt att få bra signal till din fastighet. Om så är fallet så skrivs kontrakt och modem och antenn kan hämtas hos Teleservice i Sjöbo.

Gunnar Petersson

 

2004-02-25

Uppsats om bredband

Under december hade vi två lundastudenter Mathias Jönsson och Otto Jönsson som skrev sin magisteruppsats på bredbandsintresset i Flyingebygden. De är nu klara med sitt arbete, som kan laddas ner i sin helhet här.

Gunnar Petersson

2004-01-27

Autosurfa på Flyinge Information

När vi nu får bredband, så öppnas många nya möjligheter. Att autosurfa innebär att dina favoritsidor tickar fram utan att du behöver klicka runt. Bara låt den ständigt uppkopplade datorn stå på och visa dina favoritsidor automatiskt. Vill du fördjupa dej så är det bara att ta tag i musen och autosurfen hejdas under tiden. Du kan ladda hem programvaran, gratis och testa under en månad. Klicka på bilden så får du också med några kanaler som passar oss i Flyingebygden. Programvaran ger dej möjlighet att själv påverka vilka sidor du vill ha med. Om du trycker på den gröna knappen så sätter du av eller på visningen precis som på TV:n. Ladda programvaran här.

Gunnar Petersson

2004-02-03

ADSL nu uppe rent tekniskt

Mitt modem har börjat BLINKA och ligger just nu med fast sken från den lilla lampan som talar om att ADSL tjänsten är aktiv. Så de som har fått sina inloggningsuppgifter
kan nu dra igång med lite mer fart i kablarna.

Jörgen Selander

 

2004-01-27

ADSL kommer snart

Telisasonera meddelar nu att ADSL uppkopplingen i Flyinge planeras börja fungera den 10 februari. Den ombyggnad av telestationen i Flyinge som är på gång har ännu inte kunnat påbörjas. ASDL tekniken har dock att kunnat installeras i den gamla byggnaden och kommer sedan lyftas över i den nya byggnaden när denna står färdig. Det finns alltså inga förseningar nu.

Om man kan få ADSL beror på hur långt från stationen man bor. Om det går att boka så skall det fungera. Här bredvid finns en lista på leverantörer som erbjuder ADSL många via Telias ledningar och teknik.

Gunnar Petersson

 

2003-12-12

Jag bokade mig för ADSL igår hos Telia.

Om man bokar sig nu innan den
31/12 så kan man ta del av Telias Julerbjudande som innebär 295:- i
anslutningsavgift samt en gratis DVD spelare värd 1795:-.

Här är länken...
Carl-Gustaf Jönsson Allévägen 8

 

 

2003-12-08

ADSL bokning även via Internet

Nu skall ADSL bokningen fungera även via Internet och hos andra operatörer som baseras på Teliasoneras kopparledningar.

Gunnar Petersson

2003-12-02

Nu fungerar ADSL bokningen

Vi har nu löst problemen med bokningen. Bokningar kan göras via 90 200 om man talar med kundtjänst alltså ej via Internet eller talsvarsbeställning. När bredbandet kommer att fungera vill inte Teliasonera ange exakt. Min gissning är en bit in i februari om allt flyter på.

Gunnar Petersson

 

2003-12-02

ADSL bokningarna fungerade inte idag på morgonen

Tyvärr fungerar det inte just nu varken via Internet eller via kundtjänst. Vi trycker på. Mer info skall komma under eftermiddagen.

Gunnar Petersson

 

2003-12-01

Nu kan man boka sin ADSL tjänst.

Teliasonera har nu meddelat oss att det skall gå bra att ringa Teliasonera 90 200 och boka ADSL tjänster 250, 500 eller 2000, beroende på vilken hastighet man önskar. Kundtjänst skall då med hjälp av ditt telefonnummer avgöra om du kan få ADSL eller ej. Telestationen står ju nära rondellen vid banken/affären och tjänster når 5 km från stationen. Teliasonera vet hur ledningarna går och kan på telefon avgöra om just du kan komma i fråga. Blir det problem på något sätt har vi telefon till folk inom Teliasonera och kan trycka på.

 

Gunnar Petersson

2003-11-20

Teliasonera erbjuder ADSL i januari

Det är nu klart att vi får en ombyggnad av telefonstationen på Tunavägen och att i samband med detta så sätter man också in en sk ADSL nod. Vi kommer då att kunna teckna sådana abonnemang en vecka efter att det är installerat. Vi återkommer med exakt datum. Vi får tacka (särskilda kontakter inom Telia) för att Flyinge blev prioriterat.

Gunnar Petersson

2003-11-19

Teleservice bygger mast för Flyingebygden.

Teleservice har nu beslutat att bygga mast för Radio-LAN baserad bredbandsteknik i Flyinge enligt det byggnadslov man fått av Eslövs Kommun. Man räknar med att trafiken kommer att vara igång inom tre veckor alltså vecka 50. Den som önskar mer information rörande denna möjlighet kan vända sig direkt till Teleservice. Teleservice finns med sitt kontor i Sjöbo och har ett tämligen vittförgrenat nät av master som förser stora delar av Skåne med bredband via Radio-LAN

Gunnar Petersson

 

2003-11-14

Swedia Networks lägger fiber åt Teliasonera

Ni har kanske sett att det pågår grävningsarbete i Flyinge Samhälle längs Holmbyvägen. Det är Swedia Networks som är entreprenad åt Teliasonera och man lägger fiber för att stärka kapaciteten till stationen i Flyinge. Vid kontakt med Ulf Trulsson så berättade han att man gör detta arbete dels för att stärka 3G noden på masten vid Gröna Tornet dels för att möjliggöra bredband via ADSL till Flyinge.

Fiberkabeln kommer sedan från masten att förbindas med nätet via en grävning i terrängen 4,5 kilometer i riktning nordost Annehem och upp mot Kristinetorp.

Vad innebär detta projekt för bredband i Flyingebygden ?

De som bor i närheten av telestationen i Flyinge kommer att kunna få ADSL om Teliasonera monterar in en ADSL-nod i telestationen.

Om och när detta sker har vi inte kunnat få någon information om ännu. Ledningsgrävningen och kabeldragning måste dock först slutföras.

Gunnar Petersson

2003-11-12

Teleservice lämnar snart besked

Vi ligger nu nära där Telservice visar hur man kommer att agera och hur och när och vad något kan erbjudas i form av bredbandstjänster till Flyingebygden.

Gunnar Petersson

2003-10-29

Radio-Lan masten

Vid kontakter med Britt Svensson Byggnadsnämnden idag har vi fått veta att kommunen skickade ut handlingarna den 6 oktober till de som var negativa till byggnadslovet för Teleservice begäran om att få bygga en mast på Granaths Bilskrot, som kommunen ställt sig positiv till.

Idag den 29 oktober att två personer inte hämtat ut sina handlingar på Posten. Britt säger att det kan dra ut på tiden ytterligare till den 10 november.

Gunnar Petersson

2003-09-23

Eslövs kommun om bredband via BAS projektet

Mötet med Sydkraft Bredband (SKBB) skedde i en positiv anda.
Man lyssnade på våra önskemål och tog med sig dem i sitt fortsatta arbete.
Tidsplaneringen är inte klar utan kommer att fastställas efter hand, men det ser positivt ut för Eslövs kommun.
Etapp 1 som omfattar bl.a. Flyinge bör kunna vara klart inom rimlig tid.
Beträffande xDSL tjänster så kommer det i inledningsskedet att vara ADSL eller den teknik som operatörerna väljer som kommer att gälla.
OBS! det är inte SKBB som avgör vilken teknik som skall användas utan det är upp till varje operatör/tjänsteleverantör.
Fiberkabeln går i Sydkrafts luftledningar i fallet med Flyinge så landar den idag i Södra Sandby.
Därifrån kommer man att förlägga fiber i mark ( troligen enl. SKBB ) till Flyinge.
Alltså finns en fibersträckning till Flyinge som kommer att placeras ( förnärvarande i 2 noder, varav en i telestationen. )
Detta borde kunna ge möjlighet till en framtida utbyggnad.
SKBB är också intresserade av att få igång trafik, och att det finns ett 50-tal intressenter i Flyinge såg man mycket positivt på, då detta kan generera en tidigare uppkoppling.
De överföringshastigheter som SKBB erbjuder är idag 512 kbit, 2 Mbit samt 8 Mbit.
Några prisuppgifter är förnärvarande inte presenterade.
Dock är det öppet för andra operatörer att använda nätet för sina tjänster och sin prissättning, t.ex. bredbandsbolaget.
Detta är den infomation jag har förnärvarande.
Fler träffar med SKBB kommer att äga rum vid flera tillfällen under projektets gång.
mvh

Per-Göran Larsson
IT-chef
Kommunledningskontoret
Eslövs kommun
241 80 Eslöv
Tel 0413-626 23
Fax 0413-624 05
pg.larsson@eslov.se

 

 

2003-09-17

Sydkraft Bredband

I region Skånes upphandling ingår cirka 250 orter under perioden från i sommar fram till 2005. Exakt vilka orter kan vi svara på den senare hälften av året, när Region Skåne
och kommunerna utformat detaljplanen med oss.

Vi kan idag inte informera om när bredband finns på varje ort. Det beror på beslut inom Region Skåne och kommunerna men eftersom det också beror på
marknadsförutsättningarna så kan ditt och andras intresse på orten påverka beslutet.

Du kan som enskild person anmäla ditt intresse hos din kommun så att kommunens IT-ansvariga får kännedom om intresset. De flesta kommuner har också löpande
information på sin hemsida.

I dagsläget har vi tyvärr inte någon möjlighet att erbjuda någon form av bredband till din ort just där du bor, varken via elnätet eller via telenätet. Det finns inte heller
någon tidsplan för när en etablering där skulle kunna bli aktuell. Vi hoppas dock att under hösten kunna komma fram med en tydligare plan för när vi, tillsammans med
Skånes kommuner och Region Skåne, skall bygga ut bredbandsnätet i Skåne. Så fort det blir aktuellt med leverans till en ort läggs det ut på vår hemsida och information
går ut till boende på orten. Orter utan för Skåne har vi idag ingen tidsplan på.

 

Med vänliga hälsningar

Eva
Kundtjänst

Sydkraft Bredband AB
205 09 Malmö
020-57 57 57
bredband@sydkraft.se
www.sydkraftbredband.se

 

 

2003-08-28

Strålning från bredbandsmasten

Bredbandsmasten som bygglovsansökan avser gäller Radio-lan som är en annan teknik än den som används i sändare för mobiltelefoni. Läs mera här om denna teknik och strålning.

Gunnar Petersson

2003-08-27

Yttrande via email slog igenom

Eslövs kommun sände ut förslaget om bredbandsmasten i Flyinge till 77 stycken sakägare, som bor runt den tänkta placeringen. Flyinge Information gjorde en kampanj den 20 augusti några dagar innan yttranden skulle vara inne. Se nedan. Resultatet blev att 41 stycken skickade in yttranden och hälften av dessa kom in via email. Eslövs kommun har aldrig tidigare fått ett så stort gensvar på ett bygglovsärende. Av de inkomna svaren är 15 positiva, 10 negativa, 3 ogiltiga samt 13 stycken från personer som ej är sakägare. Närdemokratin börjar så smått fungera. (53 %) Än en gång tack till alla som yttrat sig.och ni som jobbade för att sprida budskapet.

Beslut i ärendet kommer vid sammanträdet den 17 september.

 

2003-08-20

Bygglov Bredbandsmasten

Kommunen har nu skickat ut ärendet om bygglov för Teleservice planerade mast hos Granaths Bilskrot. Man har 74 sakägare som äger fastighet inom området kring masten. Yttrande skall vara inne hos byggnadsnämnden senast den 22 augusti. Två negativa yttranden och ett positivt har redan kommit in enligt kontakter med Byggnadsnämnden.

De sakägare som tycker att det är bra om vi får bredband till Flyinge och tycker att en mast på Granaths Bilskrot är OK, kan hjälpa ärendet genom att skicka in ett sådant yttrande. Det räcker med exempelvis följande text:

Jag tycker att det är bra med en bredbandsmast enligt förslaget
Nils Nilsson, Nilsvägen 24, 240 32 Flyinge

Namn och adress är viktigt och man skall ha fått ärendet för yttrande, dvs vara sakägare. Om ni är två i familjen som äger huset kan båda skicka in ett yttrande.

Insändes till byggnadsnämnden så att det når dem per post senast måndagen den 25/8. Det går också bra att senast fredagen den 22 augusti klockan 24.00 skicka ett email till byggnadsnämnden i Eslöv

Bygglovsärendet kommer att behandlas i september och kommunen behöver stöd för att fatta ett positivt besked. Masten kommer att betjäna hela Flyingebygden och det är många som är i stort behov av bredband i sitt arbete.

Det går bra att ringa till Britt Svensson Eslövs kommun 0413-621 24 om man vill få mera information. Yttrandet skall dock alltid inkomma skriftligen via post eller epost.

Gunnar Petersson

2003-06-04

Kommunens bygglov dröjer

Det är nu väldigt många som väntar på bredband. Bygglovet som teleservice lämnade in i mars till Eslövs kommun, kommer inte att behandlas på mötet den 10 juni. Man säger nu att ärendet tas upp på nästa möte den 20 augusti. Så vi får vänta över sommaren på snabba linjer. Teleservice är fast beslutna att fullfölja sina planer att ge Flyingebygden bredband så snart möjligt. Servern som flyinge.nu ligger på finns nu ansluten hos Teleservice från 4 juni. Vi får nu en test på hur bra hastighet vi får ut från dem. Servern stod tidigare på en delad 34 Mbits lina på Ideon som Song Networks stod för.

Gunnar Petersson

 

 

2003-03-31

Teleservice erbjuder bredband

Det är nu klart att Teleservice i Sjöbo kommer att bygga bredband som täcker hela Flyingebygden. För att detta skall bli möjligt kommer man att sätta upp en 30 meter hög mast vid Granaths Bilskrot. Alla som har optisk fri sikt och ligger inom 3.5-4 km radie till denna punkt kan ansluta sig. Bygglovshandlingar om att få bygga masten är inlämnad till Eslövs kommun och masten sätts upp så snart bygglovet beviljats. Man räknar med att tjänsten är igång senast 1 juni 2003. Har du frågor se på Teleservice eller kontakta undertecknad ordförande i IT-kommitté Flyinge Utveckling.

Jonny Andersson

 

 

2003-03-26

Prisras på Internet

Sedan år 2000 har priserna på fast uppkoppling till Internet rasat skriver Computer Sweden i nr 33. Just nu är priset 37 000 kr /månad för 34 Mbit/s vilket är en tredjedel av priset för tre år sedan. För det priset får man hela 34 Mbit/s att dela på inom företaget och det räcker till många anställda.

 

2003-03-24

Bredband via masten

Teleservice förhandlar med Telia om kostnaden för att få sätta upp sina antenner i masten vid Gröna Tornet i Flyinge. Man är angelägen om att få ett lågt pris så att man kan vara med i konkurrensen om bredbandskunderna inom Flyingebygden. Ni som är intresserade av bredband anmäl er till Jonny Andersson, som är ordförande i vår lokala IT-kommitte´.

 

2003-03-24

Bredband via elnätet

Vi håller just nu på med att testa kommersiella produkter i ett större
testområde. Vi har kopplat samman ett antal nätstationer med
högspänningsnätet och kommer på lågspänningsnätet koppla upp ca hundra
kunder. Avsikten är att få köra fram till i sommar för att därefter ta ett
beslut kring lansering. Uppnår vi önskat resultat kommer första etappen att
innebära utbyggnad i bland annat Flyinge. Utbyggnaden startar i Södra Sandby
och vi kommer att överväga gemensam utbyggnad i flera orter samtidigt under
andra halvåret 2003. Jag kan inte idag säga om vi kommer före eller efter
årsskiftet till Flyinge.
Det pris som vi går ut med är 375 kronor inklusive moms per månad för en
kapacitet upp till 2 mbps i testområdet. Vi tar 125 kronor per månad för
anslutning under det första året, därefter uteblir den kostnaden.
Den nu pågående testen kommer att avgöra vårt fortsatta agerande och vi
kommer att informera alla våra kunder i nätområdet hur utfallet blir under
sommaren.

Gert Ringsten
Power Line Communication
Skånska Energi AB

 

 

2003-03-17

Xpress ADSL Lite

Som första ADSL operatör i Sverige Lanserar Xpress On-Line tjänsten Xpress ADSL Lite 0.25mbit/s som en lågpris ADSL tjänst för de kunder som har ett enklare behov av en snabb Internetuppkoppling till fast kostnad. Tjänsten har ett fast pris på 199:- / mån inklusive moms samt har alla normala fördelar av ett ADSL abonemmang. Tjänsten är positionerad för de kunder som normalt sett använder Internet för banktjänster, e-mail och surfning.

Vi kan i dagsläget endast erbjuda vår Lite tjänst på de noder som vi har aktiverat med Xpress ADSL.

Du erhåller en dynamisk IP adress vid inloggning på ADSL tjänsten. E-post adresser samt hemsidesplats erbjuds ej i Xpress ADSL Lite tjänsten. Inkoppling kostar ca 1700 kronor med ADSL modem.

Rickard Olsson

 

2003-03-10

Anmäl ditt intresse för Xpress ADSL

En grupp i Gårdstånga har delat ut infomaterial om Xpress ADSL lösning i Flyinge. Man har tidigare haft ett möte i Gårdstånga se nedan, för att samla tillräckligt många intressenter. Det behövs 40 hushåll som tecknar sig per telefonstation. Det finns en i Flyinge och en i Gårdstånga. Det finns både fördelar och nackdelar med ADSL jämfört med trådlös överföring via ex Teleservice. Lämna anmälan till Matöppet i Flyinge. Möte planeras till den 3 april.

 

2003-03-06

Anmäl ditt intresse för Telias ADSL

Om man går in på http://www2.telia.se/bg/teliase/number.asp och söker på
sitt telefonnummer så kommer det upp att det inte går att få ADSL. Däremot gick det att anmäla sitt intresse för ADSL.
Ett sätt att visa Telia att vi vill ha ADSL till Flyingebygden

Peter Johansson

Mötet i Gårdstånga om bredband

2003-02-21

Några personer i Gårdstånga hade inbjudit till möte den 19/2 för att presentera Xpress för intresserade. Ett 20 tal intressenter hade mött upp från Getinge och Gårdstånga samt Flyinge. Man fick klart för sig att Getinge har sin telefonstation i Odarslöv medan Gårdstånga har egen, liksom Flyinge. Eftersom det är kritiskt med avstånden från telestationen till abbonnenten max 4.5 km, så blev det osäkert vilka som skulle kunna få service via Xpress. Xpress behöver ett 40-tal som tecknar avtal per telestation. Jonny Andersson berättade om Teleservice som når 3,5-4 km från sin punkt på Telias mast i Flyinge, som ligger mitt i Flyingebygden. Eventuellt kan man behöva komplettera med en mast på Shellmacken i Gårdstånga. Teleservice lösning kräver att man har fri sikt till masten. Ett 20-tal personer är intresserade och har meddelat detta till Jonny. Ni som har intresse för bredband i bygden hör av er till Jonny Andersson, så har vi alla som är intresserade samlade hos Jonny. Hur det går med Teleservice lösning hänger just nu på att man får använda Telias mast. Det får vi veta om några veckor. Här finns mera information om kartor i bygden

Gunnar Petersson

 

Telia inför olika prisklasser

2003-02-21

Telia inför snart olika klasser av ADSL, för att tillgodose olika behov. Man kan få så lite som 0.25 Mb/s och upp till 2 Mb/s. Vidare kommer priset att ställas i relation till hur mycket man använder. Likheterna med elström är slående.Alltså vilken säkring man har och hur mycket man förbrukar. Detta kommer att betyda mycket för de som vill ansluta sig och bara surfa runt och inte ladda hem filmer och andra tunga filer.

Gunnar Petersson

Enklare att byta bredbandsleverantör

2003-02-17


Det blir snart enklare att byta ADSL-leverantör. Läs mera här.

Gunnar Petersson

Bredband Flyingebygden

2003-02-14

I Flyinge håller Telia på att undersöka förutsättningarna för att låta Teleservice sätta upp sina sändare i Telias mast vid Gröna Tornet. Det är hållfasthetsberäkningar som behöver utföras.

I Gårdstånga/Getinge har man bjudit in Xpress till möte för att presentera sin lösning. Mötet äger rum den 19 februari. Jonny Andersson kommer också att medverka. Intresserade för mötet kan även kontakta Börje Caspari.

Gunnar Petersson

Jonny Andersson samlar intressenter

2003-02-03

Jonny Andersson ordf i IT-kommittéen har efter samtal med berörda intressenter kommit fram till att försöka få till stånd en lösning med leverantören Teleservice. De har en lösning som skulle nå ut inom ett relativt stort område under förutsättning att man får placera sin sändare i Telias mast i Flyinge. Man tror att stora delar av Flyingebygden skulle kunna nå denna sändare. Läs mera om Teleservice priser mm här. De skulle relativt snabbt kunna erbjuda en lösning. De kräver inte så många anslutna för att sätta upp sin sändare. Du som är intresserad hör av dej till Jonny så samlar han upp alla intresserade.

Gunnar Petersson

Eslövs kommuns satsning

2003-01-31

Samtal med Per-Göran Larsson, IT-chef Eslövs kommun rörande bredband till Flyingebygden. Eslöv har skrivit på avtal med Region Skåne som kommer att upphandla förbindelserna ut till alla tätorter med mer än 200 innevånare. För Flyingebygden innebär detta att vi kan bli kopplade till fiber som ligger i Gårdstånga hörnet eller via Lunds kommun i Södra Sandby. Avtalet innebär att dragningen sker till en anslutningspunkt i ex Flyinge. Sista biten ut till enskilda kunder får sedan lösas på annat sätt.

Gunnar Petersson

Skånska Energi via elnätet

2003-01-28

Skånska Energi arbetar intensivt med sin lösning bredband via elnätet. Förstudien i Södra Sandby är några månader försenade och driftstester i full skala har ännu inte påbörjats. Man siktar dock mot att kunna fatta beslut vid halvårsskiftet om en utbyggnad i full skala skall påbörjas. Om så blir fallet är masten i Flyinge och Örtofta två viktiga punkter för utbyggnaden mot Kävlinge. Undersökning av intresset i Flyinge kommer då att ske inför en sådan utbyggnad.

Gunnar Petersson

Regionens bredband

2003-01-21

Region Skånes BAS projekt syftar till att förse alla orter med fler än 200 innevånare med bredband. Man håller som bäst på att upphandla tjänster och skriva avtal med kommunerna. Eslövs kommun lär ha skrivit på avtalet med Region Skåne. Flyinge tillhör de prioriterade orterna redan i den statliga Bredbandsutredningen . Läs mera här

Gunnar Petersson

Cut-the-Wire lägger av i Flyinge

2003-01-21

Cut-the-Wire har beslutat avveckla sina försök att bygga bredband i Flyinge. Man har inte lyckats samla tillräckligt många intressenter för sin lösning.

 

Gunnar Petersson

Flyinge Utvecklings IT-kommitté

2003-01-20

Flyinge Utveckling har bildat en IT-kommitté vars målsättning är att hitta en vettig lösning på bredbandsfrågan. Läs mera här.

Gunnar Petersson

Xpress bygger via telenätet

2003-01-07

ADSL är inte utbyggt i Flyinge via Telia. Nu kommer dock en annan aktör med sådan lösning. Deras lösning bygger på att man får bo max 4.5 km från en telestation. Det finns en telestation mitt i Flyinge, Tunavägen. Det är därför sannolikt att många i Flyingebygden kommer att ha möjlighet att bli anslutna via denna lösning. Se www.xpress.se

Gunnar Petersson

Telia ointresserade av Flyinge

2002-10-15

Telia ADSL är inte utbyggt i Flyinge. Det går inte att få information om när sådan utbyggnad kommer att ske från Telia. Om de fattar beslut om detta så kommer man att annonsera detta på olika sätt.

Gunnar Petersson

Skånska Energi testar

2002-10-14

Skånska Energi kommer att testa elkraftsmodem under Q1 2003 i närområdet till kontoret i Södra Sandby. Om försöket faller väl ut kommer man att bygga ut en etapp2 där Flyinge kommer att ingå.

Gunnar Petersson

Skånska Energi vill ha med Flyinge

2002-06-28

Skånska Energi ligger långt framme då det gäller bredband via elnätet. Man testar just nu i mindre skala i Södra Sandby med stor framgång. Under hösten 2002 räknar man med att kunna gå ut med en färdig produkt till en kostnad av 350-400 kronor/månad. Skånska Energi har större andelen av hushållen i Flyinge i sitt nät. Kontakta Morris Bratt

Läs mera här

Gunnar Petersson

Ringsjö Energi ligger lågt

2002-06-28

Ringsjö-Energi avvaktar Eslövs kommuns strukturplan. Man har idag inga konkreta planer på utbyggnad av trådlöst bredband. Man följer noga de studier som göres på elnätsmodem. Man har idag ca 250 kunder i Eslöv baserat på ett trådlöst bredband. Man räknar med att se över sitt beslut under hösten 2002.

Gunnar Petersson

Cut-the-Wire söker samla intresse

2002-04-22

Det pågår nu våren 2002 en kampanj via utskick till alla hushåll från detta företag www.cutthewire.nu

Företaget föreslår utbyggnad av ett trådlöst system baserat på master utplacerade i byn. Anslutningsavgiften är 1500 kronor och månadskostnaden är 295 kronor. Om fler än 30 stycken huhåll anmäler sig så kan man starta bredbandsbygget. En lokal förening bildas som svarar för anläggningarna. Nu i juni 2002 har fler än 30 stycken anmält sig och företaget kommer att kalla till möte. Man har gjort utskick både i Gårdstånga och Flyinge. Möte planeras i skolan under augusti månad.

Gunnar Petersson

Ringsjö Energi optimistiska

2001-03-03

Bredbandsutbyggnaden i Flyinge väntas komma igång under våren 2001. Det är Ringsjö Energi som har planer på att förse Flyinge med en radiolänk från Eslöv. Man tänker i första hand ansluta Flyingeskolan och andra kommunala enheter samt lägenheter som ägs av EBO. Dock är alla som så önskar välkomna att ansluta sig.

Regeringen har kommit med ett förslag som skall underlätta för mindre företag och fastighetsägare att ansluta sig. Ett skattereduktion skall medges med ett belopp som motsvarar 50 procent av den del av underlaget som överstiger 8000 kronor. Reduktionen utgår med lägst 500 kronor och högst 5000 kronor. I fråga om hyreshus gäller motsvarande per lägenhet. Förslaget gäller perioden 1/1 2001 -- 31/12 2002.

Kostnaden för en anslutning till Ringsjö energi beräknas till ca 200 kronor/månad och därtill en engångskostnad för anslutning som beräknas till 2000 kronor per fastighet. Anslutningen beräknas uppfylla de krav som regeringen ställer för att få bidrag. Överföringshastigheten skall vara minst 2 Mbit/s.

För närmare läs mer här eller kontakta Ringsjö Energi Tommy Wessberg 0413-691 00 eller via ebrev tommy.wessberg@ringsjo-energi.se

 

Här finner du information från regeringen

2000-09-10

REGERINGSKANSLIET
Näringsdepartementet

Departementssekreterare
Hans Öqvist

N2000/7419/Brev

Hej Gunnar!

Jag får på Näringsdepartementets vägnar tacka för ditt brev om
bredbandsutbyggnad.

Är det så att du är intresserad av att veta mer om vad som görs från
regeringens sida för att bygga ut IT-infrastrukturen, så kan du besöka
Näringsdepartementets webbplats http://naring.regeringen.se och mer
specifikt sidan http://naring.regeringen.se/fragor/it/index.htm

Om vi ser på din specifika fråga - skattelättnaden för bredbandsanslutning
för fysiska och juridiska personer - så utreds denna inom Regeringskansliet
för närvarande. Det dokument du letat efter är troligen en promemoria från
Finansdepartementet, och den hittar du här:

http://finans.regeringen.se/pressinfo/pdf/bredbandsansl.pdf

(PM:n finns länkad till från bland annat:
http://naring.regeringen.se/fragor/it/lasmer.htm

Jag vill också i sammanhanget nämna att förslag till lag om kreditering på
skattekonto av stöd till kommuner för anläggande av lokala telenät finns i
den budgetproposition som regeringen nyligen presenterade. Det är
Utgiftsområde 22: Kommunikationer, avsnitt 5.8, där detta avhandlas.

http://finans.regeringen.se/propositionermm/propositioner/bp01/pdf/Uo22.pdf

Stockholm i september 2000
Med vänlig hälsning

Hans Öqvist

-----------------------------------------------------------------
Postadress Telefonväxel E-post
103 33 Stockholm 08-405 10 00 registrator@industry.ministry.se

Besöksadress Telefax
Jakobsgatan 26 08-411 36 16
-----------------------------------------------------------------

Bredbandsutredningen som staten gjort omfattar även uppgifter om Flyinge

 

sou2000_111a.pdf

sou2000_111b.pdf

Ladda hem och läs om du är intresserad.

Gunnar Petersson

Här är en länk till idg som håller en lista på bredbandsleverantörer och deras priser.